Contactinformatie

Manuele Praktijk
Inez Eikenhout

De Gast 25
9801 AA Zuidhorn

06 - 23 10 67 59
Stuur e-mail
Vrijer bewegen! Mentaal en Fysiek
Aangesloten bij:

 

Behandelmethode

De behandelingen die ik geef spelen in op het hervinden van een mentale- en fysieke balans. De balans tussen inspanning en ontspanning die nodig is om het lichaam pijnvrij te laten zijn. Shiatsu Ryoho is een behandelmethode die ik met succes inzet om dit resultaat te bewerkstellingen.

De behandeling die ik geef in Manuele Praktijk Inez Eikenhout:

* geeft inzicht in de manier waardoor de klacht ontstaat én in stand gehouden wordt.

* is een manuele behandeling, die erop gericht is om de klacht te laten verdwijnen. 

* geeft u mogelijkheden aan wat u zelf kunt doen om de klacht te verminderen of te laten verdwijnen.
In tegenstelling tot veel reguliere manuele therapieën, wordt bij Shiatsu Ryoho niet alleen op de pijnlokatie gewerkt maar wordt de klacht gezien in een groter geheel. Andere massagetechnieken pas ik waar nodig toe wanneer dit uw herstel bevordert. Door middel van coaching besteed ik aandacht aan bewustwording van uw houding, mentaal en fysiek. Zowel passief als actief.

Veel lichamelijke klachten kunnen worden verklaard door een disbalans tussen belasting en belastbaarheid. Die disbalans ontstaat vaak doordat we in onze huidige samenleving steeds vaker over grenzen gaan en er meer sprake is van bewegingsarmoede. 
Een druk leven maakt dat er vaak weinig tijd overblijft voor onszelf. Het vol plannen van de dagen van de week gaat ongemerkt snel. Het gevolg hiervan is vaak een gebrek aan ontspanning. De hectiek van de dag kunnen we vaak lang volhouden door onze houding tot de klacht steeds aan te passen zowel fysiek als mentaal. Totdat we de prijs moeten betalen in de vorm van pijnklachten in ons lichaam. Wanneer we fysiek en/of psychisch teveel belast worden, gaat het lichaam uiteindelijk protesteren.
Pijn is het laatste signaal wat het lichaam ons aangeeft om te zorgen dat we de overbelasting terug dringen.

Door te doen zoals je altijd hebt gedaan kom je niet verder.
Word je bewust dat het anders kan!
Ervaar het zelf!

 
Behandeling op afspraak:
maandagochtend, maandagavond, woensdagochtend en woensdagavond.


Manuele Praktijk Inez Eikenhout | De Gast 25 | 9801 AA Zuidhorn | 06 - 23 10 67 59